Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Navaľnyj po roku vo väzení avizuje, že bude pokračovať vo svojich aktivitách

.tasr .svet

Ľudskoprávne organizácie i ruská opozícia v pondelok pripomenuli, že uplynul rok od návratu a zadržania kritika Kremľa Alexeja Navaľného. Ten vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti Facebook napísal, že svoj návrat do Ruska neľutuje a bude vo svojich politických aktivitách pokračovať.

Navaľnyj po roku vo väzení avizuje, že bude pokračovať vo svojich aktivitách Facebook/Alexej Navaľnyj

k svojmu vyhláseniu pripojil aj fotografiu, na ktorej je vo väzenskej uniforme a v spoločnosti svojej manželky Julije.

Pripomenul, že pred rokom mu nedovolili ani to, aby "ako slobodný človek prešiel po rodnej zemi čo len jeden krok, bol som zatknutý ešte pred hraničnou kontrolou" na moskovskom letisku Šeremetievo. 

Citoval ďalej z románu Vzkriesenie od Leva Tolstého, kde sa píše, že "jediné miesto vhodné pre čestného človeka v Rusku je v súčasnosti väzenie".

Dodal, že to síce "znie pekne", ale "neplatilo to vtedy a už vonkoncom ani teraz", lebo v Rusku je "veľa čestných ľudí - desiatky miliónov. Je ich oveľa viac, ako sa bežne predpokladá".

Ale úrady – "odporné vtedy", v časoch Tolstého, "a teraz ešte viac" – nemajú strach z čestných ľudí, ale z tých, ktorí "sa úradov neboja, alebo sa možno aj boja, ale strach prekonávajú," píše Navaľnyj.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite