Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Európska komisia schválila nariadenie o devätmesačnej platnosti covidpasov

.tasr .svet

Európske covidpasy, uľahčujúce cestovanie medzi jednotlivými krajinami EÚ v čase pandémie, boli zavedené od 1. júla 2021, a to predbežne na obdobie 12 mesiacov.

Európska komisia schválila nariadenie o devätmesačnej platnosti covidpasov SITA/PA via AP/Gareth Fuller

európska komisia (EK) v utorok schválila nariadenie, ktorým sa skracuje platnosť tzv. covidpasov na deväť mesiacov od podania druhej dávky vakcíny. Opatrenie, ktoré má podporiť očkovanie treťou podpornou dávkou, by malo vstúpiť do platnosti od 1. februára 2022, informovala agentúra Reuters.

Návrh na obmedzenie platnosti európskych digitálnych covidových certifikátov prediskutovali už lídri krajín EÚ na decembrovom summite v Bruseli. Do platnosti by nevstúpil len v prípade, ak by s ním nesúhlasila väčšina členských štátov alebo poslancov Európskeho parlamentu. Podľa agentúry Reuters má však tento návrh v rámci EÚ dostatočnú podporu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite