Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezident Miloš Zeman vymenoval novú českú vládu

.tasr .svet

Český prezident Miloš Zeman vymenoval v piatok predpoludním na zámku v Lánoch novú vládu. Jej predsedom sa stal Petr Fiala (ODS). Skončilo sa tak vládnutie menšinového kabinetu Andreja Babiša (ANO) so sociálnymi demokratmi (ČSSD).

Prezident Miloš Zeman vymenoval novú českú vládu AP Photo/Petr David Josek, File

„Pred vami je príležitosť vyrovnať sa s covidom, energetickou krízou, rozpočtom a všeobecne s hospodárením štátu. Na tejto príležitosti sa – ako hovoril Petr Nečas (predseda vlády ČR do júla 2013) – buď urobíte, alebo sa zabijete. Prajem vám to prvé,“ povedal Zeman.

„Vážený pán prezident. Ďakujem vám za vymenovanie vlády a za vaše slová. Týmto slávnostným aktom preberá zodpovednosť za dianie v našej krajine nová koaličná vláda. Sme si toho dobre vedomí. Voliči nám pred dvoma mesiacmi dali dôveru, vložili do nás nádej na zmenu a lepšiu budúcnosť pre nich a ďalšie generácie,“ vyhlásil po vymenovaní vlády nový český premiér Petr Fiala, ktorý zdôraznil, že jeho kabinet nepreberá moc v "ľahkej situácii".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite