Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kim Čong-un označil USA za „hlavnú príčinu“​ nestability na Kórejskom polostrove

.tasr .svet

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena opakovane uviedla, že voči KĽDR nemá žiadne nepriateľské úmysly.

Kim Čong-un označil USA za „hlavnú príčinu“​ nestability na Kórejskom polostrove SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

severokórejský líder Kim Čong-un označil v pondelok Spojené štáty za „hlavnú príčinu“ nestability na Kórejskom polostrove. Uviedol to počas prejavu pri príležitosti otvorenia prehliadky obranného rozvoja. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšie štátne médiá.

Podľa Kim Čong-una je vývoj zbraní v jeho krajine potrebný vzhľadom na nepriateľskú politiku USA a zbrojenie na strane Južnej Kórey.

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena opakovane uviedla, že voči KĽDR nemá žiadne nepriateľské úmysly. „Som veľmi zvedavý, či existujú ľudia alebo krajiny, ktoré tomu veria. Vzhľadom na ich konanie nie je dôvod domnievať sa, že nie je nepriateľské,“ povedal Kim Čong-un podľa oficiálnej severokórejskej agentúry KCNA.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite