Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za 24 hodín bolo z afganského letiska v Kábule evakuovaných 16-tisíc ľudí, oznámilo americké ministerstvo obrany

.tasr .svet

Poradca prezidenta Joea Bidena pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v Bielom dome povedal, že rozhovory s Talibanom pokračujú, pričom administratíva hľadá ďalšie spôsoby, ako bezpečne prepraviť ďalších Američanov a ľudí na kábulské letisko.

Za 24 hodín bolo z afganského letiska v Kábule evakuovaných 16-tisíc ľudí, oznámilo americké ministerstvo obrany SITA/AP Photo/Rahmat Gul, File

za posledných 24 hodín bolo z Afganistanu cez letisko v Kábule evakuovaných približne 16.000 ľudí, oznámilo v pondelok americké ministerstvo obrany (Pentagón). USA pracujú na tom, aby svoju evakuáciu lietadlami zvládli do konečného termínu, do 31. augusta. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Generál Hank Taylor povedal novinárom, že z Medzinárodného letiska Hámida Karzaja v Kábule odletelo za posledných 24 hodín (do 09.00 h SELČ v pondelok) 61 vojenských, komerčných a charterových letov, aj s pomocou mnohých krajín. Odviezli ľudí utekajúcich z Afganistanu po tom, čo sa k moci dostalo militantné hnutie Taliban.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite