Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česko začne o dva týždne testovať celoeurópsky digitálny zelený pas

.tasr .svet

V Česku sa za dva týždne začne testovať celoeurópsky digitálny zelený pas, ktorý by mal ľuďom umožniť cestovanie po Európe. Česká republika je totiž spolu s ďalšími krajinami EÚ, ako napríklad s Rakúskom, v prvej technickej testovacej fáze tohto covidového preukazu. Pre Českú televíziu to potvrdil eurokomisár Didier Reynders, ktorý má koronavírusový pas na starosti.

Česko začne o dva týždne testovať celoeurópsky digitálny zelený pas SITA/ÚRAD VLÁDY SR

ostrý štart preukazu, ktorý uľahčí cestovanie napríklad na letné dovolenky, plánuje EÚ podľa Reyndersa spustiť už v júni. V Bruseli preto aktuálne prebieha intenzívna fáza rokovaní, príprav a testovania.

 Spolupracujeme s Českou republikou, ako aj s ostatnými 26 štátmi, aby sme si boli istí, že máme pripravené technické podmienky. Aby všetci občania mohli požiadať o certifikát, v ktorom budú uvedené všetky očkovania, prekonané ochorenie (COVID-19) alebo testy,“ povedal Reynders.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite