Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británia plánuje preočkovanie obyvateľstva na posilnenie účinnosti vakcín. Potrebujeme ich aktualizovať, tvrdí minister

.tasr .svet

Obyvatelia Británie sa budú preočkovávať treťou dávkou vakcíny, aby sa predĺžila účinnosť tých vakcín proti chorobe COVID-19, ktorými už boli zaočkovaní, uviedol v pondelok britský minister zdravotníctva Matt Hancock. Spresnil, že britská vláda pracuje na plánoch na preočkovanie, aby sa zabezpečilo, že „vakcíny budú krok vpred pred vírusom“.

Británia plánuje preočkovanie obyvateľstva na posilnenie účinnosti vakcín. Potrebujeme ich aktualizovať, tvrdí minister SITA/AP Photo/Seth Wenig

hancock vo svojom vystúpení v parlamente, kde v pondelok informoval o epidemiologickej situácii v Británii, uviedol, že najväčším rizikom pre pokrok pri zvládaní epidémie v Británii „je nový variant, proti ktorému vakcína nefunguje tak dobre“.

„Z našej reakcie na iné vírusy, ako je chrípka, vieme, že na boj proti mutovaným vírusom potrebujeme aktualizované vakcíny,“ vysvetlil minister. Dodal, že v situácii, keď sa v Británii očkuje prvou a druhou dávkou vakcín, vláda pracuje na plánoch na preočkovanie populácie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite