Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Česko vyhostí 18 ruských agentov. Mali sa podieľať na výbuchu muničného skladu

.tasr .svet

Vyhostenie súvisí s výbuchom muničných skladov vo Vrběticiach, do ktorého boli zrejme zapojení ruskí agenti.

Česko vyhostí 18 ruských agentov. Mali sa podieľať na výbuchu muničného skladu SITA/AP Photo/Petr David Josek

česká republika vyhostí 18 pracovníkov ruskej ambasády v Prahe, ktorí boli identifikovaní ako dôstojníci tajných služieb. Na opustenie ČR dostali 48 hodín. Oznámil to v sobotu večer český minister zahraničných vecí a vicepremiér Jan Hamáček. Vyhostenie súvisí s výbuchom muničných skladov vo Vrběticiach, do ktorého boli zrejme zapojení ruskí agenti, uviedol na svojej webstránke český Deník N.

Podľa Hamáčka boli vyhostení pracovníci ruskej ambasády identifikovaní českými tajnými službami ako dôstojníci tajných služieb. Minister Hamáček si v súvislosti s vyhostením pracovníkov ambasády predvolal v sobotu na 19. hodinu ruského veľvyslanca v ČR Alexandra Zmejevského, aby ho o tomto kroku informoval.

dôvod vyhostenia

Dôvodom vyhostenia je podozrenie zo zapojenia dôstojníkov ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu muničných skladov v obci Vrbětice v Zlínskom kraji z októbra a decembra 2014.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite