Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zahraniční diplomati v Rusku dostali ponuku zaočkovať sa Sputnikom V. Nie všetci to využili

.tasr .svet

Zahraničným diplomatom pôsobiacim v Rusku bola ponúknutá možnosť dať sa zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Nie všetci sa však rozhodli túto ponuku využiť, informovala v piatok rozhlasová stanica Echo Moskvy. Mnohí diplomati sa riadia rozhodnutiami prijatými vládami vo svojich krajinách, ale zástupcovia štátov, kde je ruská vakcína schválená, sa v Rusku očkovať dali.

Zahraniční diplomati v Rusku dostali ponuku zaočkovať sa Sputnikom V. Nie všetci to využili SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

podľa denníka Kommersant ide o zamestnancov diplomatických misií krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ), Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky.

Európania a Američania nie sú v postoji k ponuke Ruska takí jednotní. Napríklad taliansky veľvyslanec v Rusku Pasquale Terracciano bol zaočkovaný ešte predtým, ako dostal v nóte z ruského rezortu diplomacie ponuku na podanie ruskej vakcíny. Jeho americký kolega John Sullivan svoje odmietnutie Sputnika V vysvetlil, že nechce brať dávku vakcíny, ktorú by mohol dostať ruský občan.

Ruská vakcína Sputnik V bola schválená v 25 krajinách sveta, približuje Echo Moskvy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite