Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Masívne protesty za prepustenie Navaľného. Ľudia vyšli do ulíc naprieč celým Ruskom, zatkli vyše 1600 demonštrantov

.sita .tasr .svet

V Moskve sa zišlo asi 5-tisíc demonštrantov na Puškinovom námestí v centre mesta, kde sa ľudia dostali do stretov s políciou.

Masívne protesty za prepustenie Navaľného. Ľudia vyšli do ulíc naprieč celým Ruskom, zatkli vyše 1600 demonštrantov Anton Basanayev/AP/SITA

ruská polícia naďalej zatýka demonštrantov požadujúcich prepustenie lídra tamojšej opozície Alexeja Navaľného. V sobotu sa uskutočnili zhromaždenia vo viac ako 70 ruských mestách.

Ľudskoprávna organizácia OVD-Info uviedla, že po celom Rusku bolo zadržaných už vyše 1600 demonštrantov, pričom toto číslo zrejme ešte nie je konečné. Najviac zadržaných bolo v Moskve (vyše 500) a v druhom najväčšom meste Petrohrad (vyše 200). K zatýkaniu demonštrantov došlo v takmer 70 väčších i menších mestách po celej krajine.

masívne protesty

Na zrejme najväčšom proteste, ktorý sa konal na Puškinovom námestí v centre Moskvy, sa podľa reportéra agentúry Reuters zúčastnilo najmenej 40.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite