Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Navaľnyj je v cele sám, na pomienky sa nesťažuje, tvrdia ľudskoprávni aktivisti

.tasr .svet

Súd v meste Chimki v moskovskej metropolitnej oblasti v pondelok na svojom výjazdnom zasadnutí na policajnej stanici vzal Navaľného do väzby do 15. februára.

Navaľnyj je v cele sám, na pomienky sa nesťažuje, tvrdia ľudskoprávni aktivisti SITA/Navalny Life youtube channel via AP

ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorého v pondelok súd vzal do väzby na 30 dní, sa nachádza vo vyšetrovacej väznici Matrosskaja Tišina v Moskve.

V utorok o tom informovala agentúra Interfax, ktorá sa odvolala na tajomníka moskovskej verejnej monitorovacej komisie (ONK) Alexeja Meľnikova. Komisie ONK pôsobia v 85 regiónoch Ruskej federácie; ich úlohou je monitorovanie dodržiavania ľudských práv v miestach núteného zadržiavania ľudí: vo väzniciach, polepšovniach či záchytných táboroch pre ilegálnych migrantov.      Navaľnému pridelili trojlôžkovú celu v karanténnom oddelení. Momentálne je v nej sám. Táto celová bunka je vybavená chladničkou, rýchlovarnou kanvicou a televízorom. V cele je horúca voda. Dostal posteľnú bielizeň, potrebný riad i hygienické potreby.

Meľnikov dodal, že Navaľného do väznice previezli v pondelok okolo 21.00 h miestneho času. Aktivistom ONK Navaľnyj povedal, že naňho nie je vyvíjaný morálny ani fyzický tlak zo strany zamestnancov ústavu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite