Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reakcie svetových lídrov na Navaľného zatknutie: Jeho miesto je v slobodnej politickej súťaži, nie vo väzbe

.sita .tasr .svet

Opozičného lídra Alexeja Navaľného zatkli na moskovskom letisku po tom, ako sa v nedeľu 17. januára do krajiny vrátil z Nemecka.

Reakcie svetových lídrov na Navaľného zatknutie: Jeho miesto je v slobodnej politickej súťaži, nie vo väzbe Mstyslav Chernov/AP/SITA

miesto Alexeja Navaľného je podľa šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka (nom. SaS) v slobodnej a bezpečnej politickej súťaži, nie vo väzbe. Korčok to uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti. Ako dodal, zatknutie Navaľného po príchode do vlasti sledoval s veľkým znepokojením.

Zadržanie Alexeja Navaľného nezlomí tých, ktorí v Rusku veria v slobodu. Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti prezidentka SR Zuzana Čaputová. Ako dodala, politickí oponenti by mali debatovať v slobodnej a férovej diskusii, nie byť za svoje názory väznení. Prezidentka tak reagovala na Navaľného zatknutie po návrate do Ruska.

reaguje USA či EÚ

Prepustenie jedného z najväčších kritikov ruského prezidenta Vladimira Putina žiadajú napríklad Francúzsko a Taliansko i predseda Európskej rady Charles Michel, ktorý na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter jeho zadržanie nazval „neprijateľným“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite