Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Policajt zranený na Kapitole zomrel, náčelník polície odstupuje. Trump prvýkrát kritizoval prívržencov

.tasr .svet

Počet ľudí, ktorí zomreli v dôsledku stredajších násilností v komplexe budov Kongresu vo Washingtone, sa zvýšil na päť. Ako v piatok informovala televízia CNN, svojim zraneniam podľahol príslušník polície. Americký prezident Donald Trump v piatok na sociálnej sieti Twitter zverejnil nové dvojminútové video a odsúdil v ňom násilnosti, ku ktorým došlo v stredu v komplexe Kapitolu vo Washingtone.

Policajt zranený na Kapitole zomrel, náčelník polície odstupuje. Trump prvýkrát kritizoval prívržencov SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin

ako televízia pripomenula, počas potýčok s protestujúcimi policajti v Kongrese postrelili do hrudníka ženu, ktorá neskôr v nemocnici zomrela. Podľa médií ide o bývalú príslušníčku letectva Spojených štátov (USAF) Ashli Babbittovú z kalifornského mesta San Diego.

Smrť ďalších troch ľudí, dvoch mužov a jednej ženy, údajne priamo nesúvisí s nepokojmi: zomreli v bezprostrednom okolí sídla Kongresu v dôsledku „akútnych zdravotných problémov“.

Pod tlakom kritiky za nezvládnutie ochrany sídla zákonodarnej moci a masové zlyhanie polície sa náčelník polície v komplexe Kapitolu s účinnosťou od 16. januára vzdá funkcie. V piatok o tom informovala agentúra AP.

30 rokov toto nezažil

Policajný náčelník Steven Sund vo štvrtok uviedol, že so svojimi podriadenými sa pripravovali na demonštráciu za slobodu slova a neočakávali násilný útok.

Dodal, že udalosti, aké sa odohrali v stredu na Kapitole, za 30 rokov kariéry v polícii nezažil.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite