Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Česi prejdú v nedeľu do piateho stupňa protiepidemického systému a začnú s očkovaním

.tasr .svet

Česká republika prejde v nedeľu 27. decembra na najvyšší, piaty stupeň protiepidemického systému PES. Informoval o tom v stredu podľa Deníka N a portálu Novinky.cz minister zdravotníctva Jan Blatný po zasadaní vlády. Zároveň oznámil, že očkovať proti novému koronavírusu sa v Česku začne v nedeľu ráno.

Česi prejdú v nedeľu do piateho stupňa protiepidemického systému a začnú s očkovaním SITA/Branislav Bibel Český premiér Andrej Babiš.

„v prípade, že by k zmenám nedošlo, koncom roka by sme sa nachádzali v situácii, keď by sme mali 15.000 novo diagnostikovaných denne a 7000 v nemocniciach. To dopustiť nechceme, nikto z nás,“ zdôvodnil Blatný prechod na piaty stupeň.

Opatrenia piateho stupňa PES budú zatiaľ platiť do 10. januára, potom ich kabinet opäť prehodnotí.

Od nedele sa tak zastaví prevádzka lyžiarskych vlekov. Zákaz nočného vychádzania bude platiť od 21.00 h do 05.00 h vrátane 31. decembra. "Prosíme, aby ste tento rok Silvester oslávili skôr spoločne v rodinnom kruhu," povedal Blatný.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite