Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tvár .týždňa: Bidenove sladké sľuby

.marianna Sádecká .svet .tvár týždňa

Joe Biden stihol od 70. rokov v politike pochytiť nielen politické skúsenosti, ale aj deformácie praktického ekonomického myslenia v prospech získavania hlasov voličov. Bidenove ekonomické plány sa však nedajú nastaviť za noc. Vďakabohu.

Tvár .týždňa: Bidenove sladké sľuby CAROLYN KASTER/AP/SITA

asi nie je prekvapivé, ale silne morálne odsúdeniahodné, že kampaň amerických prezidentov spočíva v tak veľkej miere v diskreditovaní konkurenta. Primitívnymi výčitkami, čo ten druhý v úrade sľuboval a nevykonal. Predstavte si, že na zoznamke by ste sa predstavili vymenovaním negatívnych vlastností vášho ex. A zas druhá strana chcela rozdupať sympatie konkurenta napríklad alkoholizmom a drogovou závislosťou jeho syna. Nedá sa napísať, že od oboch aktérov je to konanie detinské či dedinské, pretože hrubo urážame deti aj dedinčanov.

Trump minul milióny dolárov, aby poukázal na Bidenovho syna Huntera Bidena ako na alkoholika a závislého od kokaínu. Ktovie koľko voličov mu táto „investícia“ prilákala. Jednoznačne to neprijali pozitívne ľudia, ktorí majú v rodine drogovo závislého alebo alkoholika. Hunter Biden sa z alkoholizmu a závislosti dostal metódou, ktorá je súčasne tradičná, pokroková aj kontroverzná a určite si zaslúži pozornosť. Alkoholizmus aj závislosti sa, zdá sa, dajú efektívne liečiť pomocou africkej psychedelickej látky ibogaín, na ktorú sa v USA robí výskum a ktorá sa v rôznych kultúrach už používala pre svoje terapeutické účinky a tiež na odstraňovanie abstinenčných príznakov. Možno táto vlastná skúsenosť Bidenovho syna by mohla mať priamy efekt na drogovú politiku v USA, minimálne na výskum psychedelík.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite