Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda obmedzila pohyb do 8.11., výnimku umožní negatívny test

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .svet

Platné sú aj ďalšie výnimky na cestu na obstaranie nevyhnutných potrieb, cestu do a zo školy či do zdravotníckeho zariadenia.

Vláda obmedzila pohyb do 8.11., výnimku umožní negatívny test SITA/Úrad vlády SR

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

19:02 NEMECKO:  Nemecká kancelárka Angela Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín sa v stredu prostredníctvom videokonferencie dohodli na zatvorení reštaurácii, barov, kín, divadiel i ďalších prevádzok s cieľom zastaviť prudký nárast počtu nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, informovala agentúra AP.

18:01 SLOVENSKO: Zdravotníci siete súkromných nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare sa zapoja do víkendového celoplošného testovania obyvateľstva antigénovými testami. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka tejto nemocničnej siete Jana Fedáková.

17:40 SVET:  V utorok úrady celosvetovo zaznamenali viac ako 500-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Informáciu priniesla v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na údaje dostupné zo zdravotných úradov.

17:30 SLOVENSKO: Prezidentka Čaputová podpísala zákony, ktoré majú zmierniť dopady koronakrízy na kultúru. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

17:00 SLOVENSKO: Ľudia, ktorí sa zúčastnia na víkendovom celoplošnom testovaní a budú mať certifikát o negatívnom výsledku, prípadne výsledok PCR testu, budú môcť od pondelka (2. 11.) žiť relatívne slobodne. Na stredajšej tlačovej konferencii po rokovaní vlády to uviedol premiér Igor Matovič.

16:40 SLOVENSKO: Nejako sa to tu všetko stavia na barikády. Sociálne siete sa menia na bojiská. Ľudia, ktorí boli donedávna spojencami v zápase za to, aby sa Slovensko niekam posunulo, si zrazu nevedia prísť na meno, píše vo svojom názore Marína Gálisová.

16:00 SLOVENSKO: Obmedzenie pohybu bude platiť aj po plošnom testovaní. Pre ľudí s negatívnym testom zákaz vychádzania skončí. Prečítajte si, aký je zoznam výnimiek. Viac na tomto odkaze.

15:26 SLOVENSKO: Vo Vysokošpecializovanom odbornom ústave geriatrickom sv. Lukáša (VOÚG) v Košiciach v súčasnosti evidujú 40 prípadov pozitívnych pacientov na oddeleniach geriatria a oddelenie dlhodobo chorých (ODCH). V karanténe je 31 zamestnancov. "Situácia je kritická, ale toho času už stabilizovaná," povedal pre TASR riaditeľ zariadenia Juraj Sýkora.

15:04 SLOVENSKO: Od 2. do 8. novembra sa obmedzí pohyb, a to v čase od 5.00 h do 1.00 h nasledujúceho dňa. Obmedzenie sa nevzťahuje na osobu s potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra od subjektu zapojeného do operácie Spoločná zodpovednosť. Vyplýva to z návrhu na ďalšie rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu, ktorý v stredu schválila vláda. Platné sú aj ďalšie výnimky na cestu na obstaranie nevyhnutných potrieb, cestu do a zo školy či do zdravotníckeho zariadenia.

14:00 SVET: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu oznámila, že vo svete bolo za posledný týždeň hlásených viac ako dva milióny nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o najkratší časový úsek od začiatku pandémie, za ktorý bol zaznamenaný taký exponenciálny nárast novoinfikovaných, informovala agentúra AP.

13:53 SVET: Štáty s najvyšším počtom prípadov.

 

13:15 SLOVENSKO: Pre pacientov s COVID-19 má zvolenská nemocnica reprofilizovaných 23 lôžok. „V stredu evidujeme štyroch pacientov s potvrdeným novým koronavírusom, dvoch pozitívnych zamestnancov a jedného v karanténe,“ uviedla pre TASR Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

12:47 SLOVENSKO: Počet prípadov na Slovensku:

12:46 SLOVENSKO: Dodržiavanie povinnej karantény nariadenej pre pozitívne testovaných po víkendovom plošnom testovaní na ochorenie COVID-19 budú policajti kontrolovať náhodne i cielene. Minister vnútra Roman Mikulec to uviedol v stredu po rokovaní vlády.

12:09 SLOVENSKO: Ministerstvo dopravy a výstavby zverejnilo na svojej webovej stránke ďalšie ubytovacie zariadenia z celého Slovenska, ktoré ponúkli svoje kapacity pre karanténne ubytovanie. V spolupráci s Asociáciou hotelov a reštaurácií sa rezortu podarilo k dnešnému dňu zabezpečiť celkovo 31 hotelov a penziónov, kde môžu občania pozitívne testovaní na koronavírus stráviť obdobie karantény.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite