Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda obmedzila pohyb do 8.11., výnimku umožní negatívny test

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .svet

Platné sú aj ďalšie výnimky na cestu na obstaranie nevyhnutných potrieb, cestu do a zo školy či do zdravotníckeho zariadenia.

Vláda obmedzila pohyb do 8.11., výnimku umožní negatívny test SITA/Úrad vlády SR

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

19:02 NEMECKO:  Nemecká kancelárka Angela Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín sa v stredu prostredníctvom videokonferencie dohodli na zatvorení reštaurácii, barov, kín, divadiel i ďalších prevádzok s cieľom zastaviť prudký nárast počtu nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, informovala agentúra AP.

18:01 SLOVENSKO: Zdravotníci siete súkromných nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare sa zapoja do víkendového celoplošného testovania obyvateľstva antigénovými testami. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka tejto nemocničnej siete Jana Fedáková.

17:40 SVET:  V utorok úrady celosvetovo zaznamenali viac ako 500-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Informáciu priniesla v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na údaje dostupné zo zdravotných úradov.

17:30 SLOVENSKO: Prezidentka Čaputová podpísala zákony, ktoré majú zmierniť dopady koronakrízy na kultúru. Viac sa dočítate na tomto odkaze.

17:00 SLOVENSKO: Ľudia, ktorí sa zúčastnia na víkendovom celoplošnom testovaní a budú mať certifikát o negatívnom výsledku, prípadne výsledok PCR testu, budú môcť od pondelka (2. 11.) žiť relatívne slobodne. Na stredajšej tlačovej konferencii po rokovaní vlády to uviedol premiér Igor Matovič.

16:40 SLOVENSKO: Nejako sa to tu všetko stavia na barikády. Sociálne siete sa menia na bojiská. Ľudia, ktorí boli donedávna spojencami v zápase za to, aby sa Slovensko niekam posunulo, si zrazu nevedia prísť na meno, píše vo svojom názore Marína Gálisová.

16:00 SLOVENSKO: Obmedzenie pohybu bude platiť aj po plošnom testovaní. Pre ľudí s negatívnym testom zákaz vychádzania skončí. Prečítajte si, aký je zoznam výnimiek. Viac na tomto odkaze.

15:26 SLOVENSKO: Vo Vysokošpecializovanom odbornom ústave geriatrickom sv. Lukáša (VOÚG) v Košiciach v súčasnosti evidujú 40 prípadov pozitívnych pacientov na oddeleniach geriatria a oddelenie dlhodobo chorých (ODCH). V karanténe je 31 zamestnancov. "Situácia je kritická, ale toho času už stabilizovaná," povedal pre TASR riaditeľ zariadenia Juraj Sýkora.

15:04 SLOVENSKO: Od 2. do 8. novembra sa obmedzí pohyb, a to v čase od 5.00 h do 1.00 h nasledujúceho dňa. Obmedzenie sa nevzťahuje na osobu s potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu vykonaným od 29. októbra do 1. novembra od subjektu zapojeného do operácie Spoločná zodpovednosť. Vyplýva to z návrhu na ďalšie rozšírenie opatrení v rámci vyhláseného núdzového stavu, ktorý v stredu schválila vláda. Platné sú aj ďalšie výnimky na cestu na obstaranie nevyhnutných potrieb, cestu do a zo školy či do zdravotníckeho zariadenia.

14:00 SVET: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v stredu oznámila, že vo svete bolo za posledný týždeň hlásených viac ako dva milióny nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o najkratší časový úsek od začiatku pandémie, za ktorý bol zaznamenaný taký exponenciálny nárast novoinfikovaných, informovala agentúra AP.

13:53 SVET: Štáty s najvyšším počtom prípadov.

 

13:15 SLOVENSKO: Pre pacientov s COVID-19 má zvolenská nemocnica reprofilizovaných 23 lôžok. „V stredu evidujeme štyroch pacientov s potvrdeným novým koronavírusom, dvoch pozitívnych zamestnancov a jedného v karanténe,“ uviedla pre TASR Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

12:47 SLOVENSKO: Počet prípadov na Slovensku:

12:46 SLOVENSKO: Dodržiavanie povinnej karantény nariadenej pre pozitívne testovaných po víkendovom plošnom testovaní na ochorenie COVID-19 budú policajti kontrolovať náhodne i cielene. Minister vnútra Roman Mikulec to uviedol v stredu po rokovaní vlády.

12:09 SLOVENSKO: Ministerstvo dopravy a výstavby zverejnilo na svojej webovej stránke ďalšie ubytovacie zariadenia z celého Slovenska, ktoré ponúkli svoje kapacity pre karanténne ubytovanie. V spolupráci s Asociáciou hotelov a reštaurácií sa rezortu podarilo k dnešnému dňu zabezpečiť celkovo 31 hotelov a penziónov, kde môžu občania pozitívne testovaní na koronavírus stráviť obdobie karantény.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite