Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koronavírus ONLINE: Na Slovensku pribudlo takmer 2-tisíc nakazených, Česko stavia poľnú nemocnicu

.tomáš Bakoš .tamara Antolová .svet

Na Slovensku v stredu pribudlo 1929 nakazených novým koronavírusom z 12 502 testov. Česká armáda začne v sobotu v areáli pražského výstaviska Letňany stavať dočasnú poľnú nemocnicu s kapacitou 500 lôžok.

Koronavírus ONLINE: Na Slovensku pribudlo takmer 2-tisíc nakazených, Česko stavia poľnú nemocnicu

situáciu ohľadom šírenia nákazy koronavírusom na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online.

  • vláda zverejňuje aktuálne informácie o šírení nákazy na stránke www.korona.gov.sk,
  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 24 225 (+1929) prípadov, 6926 (+217) ľudí sa z choroby vyliečilo, 71 (+5) na jej následky zomrelo,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

20:06 POĽSKO: Poľský premiér Mateusz Morawiecki oznámil vo štvrtok čiastočný lockdown (zatvorenie) v krajine po tom, ako Poľsko zaznamenalo za posledných 24 hodín nový denný rekord 8099 prípadov nákazy koronavírusom.

19:05 MAĎARSKO: V domovoch dôchodcov v Maďarsku s kapacitou nad 200 klientov budú musieť nainštalovať prístroje na umelú pľúcnu ventiláciu.

19:04 SVET: Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok označila narastajúci počet prípadov ochorenia COVID-19 v Európe za „veľmi znepokojujúci“. Dodala však, že situácia je lepšia ako počas aprílového vrcholu.

19:03 ČESKO: V Českej republike vo štvrtok do 18.00 h potvrdili 5560 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, vyplýva z údajov zverejnených na webe českého ministerstva zdravotníctva.

19:02 SLOVENSKO: Za nedodržanie domácej izolácie alebo povinnosti nosiť rúško hrozí od regionálneho úradu verejného zdravotníctva, respektíve okresného úradu pokuta vo výške do 1659 eur. V blokovom konaní môže polícia udeliť pokutu do 1000 eur. Za porušenie nariadení upravujúcich organizáciu hromadných podujatí a fungovanie prevádzok je maximálna sankcia stanovená na 20 000 eur.

19:00 SLOVENSKO: Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 u jedného zo zamestnancov klientskeho centra bude Mestský úrad v Prešove v piatok (16. 10.) pre verejnosť uzavretý.

17:36 EURÓPA: Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová vo štvrtok oznámila, že odchádza zo summitu EÚ a z preventívnych dôvodov ide do izolácie. Rozhodla sa tak po tom, čo sa dozvedela, že člen jej tímu mal pozitívny výsledok testu na koronavírus.

14:11 SLOVENSKO: Nákaza novým koronavírusom sa aktuálne šíri najmä kontaktmi s pozitívnymi osobami v rodinách a na pracoviskách. Na sociálnej sieti o tom informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

 

13:02 POĽSKO: V Poľsku pribudlo za stredu rekordných 8099 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 91 úmrtí. Vyplýva to z údajov poľského ministerstva zahraničných vecí zverejnených na Twitteri. Najviac novoinfikovaných (6526) hlásilo Poľsko pritom iba v stredu.

12:35 ČESKO: Česká armáda začne v sobotu v areáli pražského výstaviska Letňany stavať dočasnú poľnú nemocnicu s kapacitou 500 lôžok. Lôžka poskytne Správa štátnych hmotných rezerv ČR (SSHR ČR). Personál a vybavenie zabezpečí armáda, pričom lekárov môžu poskytnúť aj riaditelia nemocníc. Podľa súčasných odhadov totiž hrozí, že koncom októbra krajina „narazí na limity zdravotnej starostlivosti“.

11:11 RAKÚSKO: Až 1552 infikovaných koronavírusom pribudlo vo štvrtok v Rakúsku.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite