Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takmer štyri milióny ľudí v USA už odvolili poštou, ide o rekordný počet

.redakcia .svet

Takmer štyri milióny Američanov už odovzdali prostredníctvom poštových hlasovacích lístkov svoj hlas v prezidentských voľbách, ktoré sa v USA uskutočnia 3. novembra. Naznačuje to, že novembrové voľby by mohli mať rekordnú účasť, keďže počet hlasov odovzdaných poštou je zhruba 50-krát vyšší, než bol v rovnakom období pred voľbami v roku 2016.

Takmer štyri milióny ľudí v USA už odvolili poštou, ide o rekordný počet AP Photo/Morry Gash

štyri týždne pred konaním volieb už zahlasovalo viac ako 3,8 milióna Američanov. Výrazne tak prekročili zhruba 75 000 hlasov odovzdaných za rovnaké obdobie v predchádzajúcich prezidentských voľbách, vyplýva z údajov „Volebného projektu Spojených štátov,“ ktorý zhromažďuje dáta z predčasného hlasovania.

Nárast počtu poštových voličských hlasov súvisí s rozšírenými možnosťami tejto formy hlasovania, ktorú v čase koronavírusovej pandémie zaviedli viaceré štáty USA, vysvetľuje vedúci spomínaného projektu Michael McDonald z Floridskej univerzity.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite