Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rezignoval český minister zdravotníctva, ktorému Babiš stopol nariadenie používania rúšok

.redakcia .svet

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch rezignoval. Odchod z funkcie oznámil v pondelok ráno na tlačovej konferencii. „Rozhodol som sa, že odstúpim z funkcie ministra zdravotníctva. Pánovi premiérovi som už svoju rezignáciu dal,“ uviedol Vojtěch.​

Rezignoval český minister zdravotníctva, ktorému Babiš stopol nariadenie používania rúšok AP Photo/Virginia Mayo Minister už svoju rezignáciu oficiálne odovzdal do rúk premiéra Babiša.

na rezignáciu ministra vyzývali politici v minulých mesiacoch, premiér Andrej Babiš jeho odvolanie odmietal. Vojtěchovo odstúpenie je prekvapenie, píšu Novinky.cz.

„Na ministerstvo zdravotníctva som prišiel s tým, aby som presadil určité zmeny. Epidémia koronavírusu m i to neumožnila. Snažil som sa urobiť všetko tak, aby sa zdravotníctvo posunulo dopredu,“ povedal Vojtěch s tým, že funkciu ministra zdravotníctva vykonával srdcom a zo všetkých síl.

Vo funkcii pôsobil necelé tri roky, poslancom naďalej zostáva.  

babiš mu ďakuje

„Urobil na ministerstve viac práce než väčšina jeho predchodcov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite