Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

The Washington Post odhalil v Arizone troliu farmu podporujúcu Trumpovu kampaň

.redakcia .svet

Americký denník The Washington Post odhalil tzv. „troliu farmu“ tvorenú skupinou tínedžerov v štáte Arizona. Mladíci podľa zistení novín šírili na sociálnych sieťach klamlivé informácie na podporu predvolebnej kampane prezidenta USA Donalda Trumpa.

The Washington Post odhalil v Arizone troliu farmu podporujúcu Trumpovu kampaň AP Photo/Evan Vucci Americký prezident Donald Trump nemá výhru v blížiacich sa voľbách istú.

členovia skupiny rozširovali na Facebooku, Twitteri a Instagrame napríklad tvrdenie, že hlasovanie poštou v prezidentských voľbách vedie k volebným podvodom. Trumpovho demokratického protikandidáta Joea Bidena obviňovali z napojenia na socialistov a spochybňovali štatistiky o počte nakazených koronavírusom, približuje denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Z rešerší vyplýva, že tínedžeri zverejňujú svoje príspevky z kancelárie nachádzajúcej sa v arizonskom meste Phoenix. Desiatky, a možno aj stovky ďalších pracujú z domu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite