Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rakúsko od pondelka opäť sprísni opatrenia proti koronavírusu

.redakcia .svet

Rakúsko od pondelka opäť sprísni reštrikcie týkajúce sa nosenia tvárových rúšok a dodržiavania spoločenského odstupu na verejných podujatiach a v reštauráciách.

Rakúsko od pondelka opäť sprísni opatrenia proti koronavírusu AP Photo/Ronald Zak

avizované opatrenia, ktoré v piatok podľa tlačovej agentúry Reuters oznámil rakúsky kancelár Sebastian Kurz, sú reakciou na zrýchľujúce sa šírenie koronavírusovej pandémie v tejto alpskej krajine.

Nosenie rúšok bude povinné v obchodoch, vo všetkých druhoch hromadnej dopravy a v školách mimo tried. Súkromné podujatia konané vnútri budú obmedzené na maximálne 50 účastníkov a vonkajšie na 100 osôb. Profesionálne organizované akcie so sedením môžu mať vnútri najviac 1500 účastníkov a vonkajšie 3000.

Denné prírastky nákazy koronavírusom, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, rastú v Rakúsku od konca júna, pričom vo štvrtok úrady zaznamenali 644 nových prípadov infekcie - najviac od konca marca, keď počiatočná vlna slabla vďaka celoštátnemu obmedzeniu pohybu obyvateľstva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite