Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lukašenko tvrdí, že Navaľného neotrávili a kauzu zinscenovali Varšava a Berlín

.redakcia .svet

Poľské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok odmietlo komentovať vyhlásenie bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka o rozhovore medzi Berlínom a Varšavou, ktorý podľa neho zachytila bieloruská tajná služba a z ktorého vyplýva, že informácia o otrávení ruského opozičného politika Alexeja Navaľného sa nezakladá na pravde.

Lukašenko tvrdí, že Navaľného neotrávili a kauzu zinscenovali Varšava a Berlín Sergei Shelega, BelTA Pool via AP Lukašenko má s Moskvkou dlhodobo dobré vzťahy.

lukašenko vo štvrtok na stretnutí s ruským premiérom Michailom Mišustinom uviedol, že bieloruským vojenským spravodajským službám sa podarilo zachytiť „rozhovor medzi Varšavou a Berlínom“, ktorý svedčí o tom, že vyhlásenie Berlína o Navaľného otrávení je falošnou správou. Lukašenko zdôraznil, že u Navaľného k otrave nedošlo.

Bieloruský prezident dodal, že prepis tohto „zaujímavého rozhovoru, ktorý jasne ukazuje, že ide o falzifiká“, poskytne ruskej tajnej službe FSB.

Podľa Lukašenka Varšava a Berlín rokovali o zinscenovaní Navaľného „otravy“, aby „odradili“ ruského prezidenta Vladimira Putina od zasahovania do diania v Bielorusku.

„Skupina odborníkov .

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite