Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

K Navaľnému pustili nemeckých lekárov, jeho manželka žiada Putina o povolenie na prevoz

.redakcia .svet

Manželka ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného, ktorý upadol do kómy v dôsledku údajnej otravy, sa v piatok obrátila priamo na ruského prezidenta Vladimira Putina so žiadosťou o povolenie prevozu jej manžela do nemocnice v Nemecku. Informovala o tom agentúra AFP.

K Navaľnému pustili nemeckých lekárov, jeho manželka žiada Putina o povolenie na prevoz Evgeniy Sofiychuk/AP/SITA Navaľného manželka Julija Navaľná pri príchode do omskej nemocnice.

julija Navaľná zverejnila na účte svojho manžela na Twitteri list adresovaný Putinovi. „Oficiálne Vás žiadam o povolenie vziať Alexeja Navaľného do Nemecka,“ napísala v ňom. 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v súvislosti s prevozom Navaľného krátko predtým uviedol, že ide o rozhodnutie, ktoré je výlučne v kompetencii omských lekárov a okrem ich úsudku v prevoze nič nebráni.

Navaľnyj (44) pocítil vo štvrtok počas letu zo sibírskeho mesta Tomsk do Moskvy nevoľnosť a neskôr stratil vedomie. Lietadlo núdzovo pristálo v Omsku a politika následne previezli do miestnej nemocnice.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite