Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cichanovská vyzvala EÚ, aby neuznali výsledky volieb v Bielorusku

.redakcia .svet

Hlavná súperka úradujúceho bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka Sviatlana Cichanovská vyzvala v novom videu účastníkov stredajšieho mimoriadneho summitu Európskej rady, aby neuznali výsledky nedávnych volieb hlavy štátu v Bielorusku.

Cichanovská vyzvala EÚ, aby neuznali výsledky volieb v Bielorusku AP Photo/Sergei Grits

„prezidentské voľby z 9. augusta neboli spravodlivé ani transparentné a ich výsledky boli sfalšované. Vyzývam vás preto, aby ste neuznali výsledky týchto podvodných volieb,“ povedala Cichanovská vo videu zverejnenom na platforme YouTube, v ktorom hovorí po anglicky.

Podľa Cichanovskej, ktorá sa v súčasnosti nachádza v Litve, prezident Lukašenko stratil legitimitu v očiach bieloruského národa i celého sveta. „Vážení lídri Európy, vyzývam vás na podporu obrodenia Bieloruska a vyzývam tiež všetky krajiny, aby rešpektovali medzinárodné právo, suverenitu Bieloruska a voľbu bieloruského ľudu,“ dodala.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite