Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Indii pribudlo viac ako 50-tisíc prípadov za jeden deň, v USA si koronavírus vyžiadal už 150-tisíc obetí

.redakcia .svet

V Indii zaznamenali po prvý raz viac ako 50 000 nových prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. Informovalo o tom tamojšie ministerstvo zdravotníctva, podľa ktorého v krajine za uplynulých 24 hodín potvrdili 52 123 novoinfikovaných.

Indii pribudlo viac ako 50-tisíc prípadov za jeden deň, v USA si koronavírus vyžiadal už 150-tisíc obetí R S Iyer/AP/SITA

koronavírusom SARS-CoV-2 sa v Indii dosiaľ nakazilo 1 583 792 ľudí, z nich 34 968 nákaze podľahlo. Od stredy pribudlo 775 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Z ochorenia sa vyliečil viac ako jeden milión ľudí.

India je z hľadiska počtu nakazených treťou najviac zasiahnutou krajinou na svete a v tomto smere ju predstihujú už len Spojené štáty a Brazília.

India presiahla milión potvrdených prípadov nákazy len pred necelými dvoma týždňami. Mnohí zdravotnícki experti však upozorňujú na to, že svojich obyvateľov dostatočne netestuje a mnohé úmrtia, ktoré súvisia s koronavírusom, tam potom nie sú ani zaevidované.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite