Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína eviduje 101 nových prípadov nákazy, USA hlásia najvyššiu bilanciu úmrtí za posledné mesiace

.redakcia .svet

Čína v stredu oznámila 101 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom 98 z nich je výsledkom domáceho prenosu. Situácia sa zhoršuje aj v Spojených štátoch, kde zaznamenali najvyšší denný prírastok obetí koronavírusu za posledné dva a pol mesiaca.

Čína eviduje 101 nových prípadov nákazy, USA hlásia najvyššiu bilanciu úmrtí za posledné mesiace AP Photo/Evan Vucci Americký prezident sa opäť uchyľuje ku konšpiráciám.

v provincii Sin-ťiang na západe Číny, ktorá je už dlhší čas jedným z nových ohnísk nákazy v krajine, zaznamenali v stredu ďalších 89 infikovaných, čo je v porovnaní s uplynulými dňami prudký nárast.

Provincia Liao-ning na severovýchode Číny informovala o ôsmich nových nakazených. Zdravotným úradom tejto provincie sa podarilo zistiť, že ohniskom nákazy je továreň na spracovanie rýb a morských plodov v prístavnom meste Ta-lien.

Úrady tam teraz nariadili karanténu pre všetkých ľudí, s ktorými boli nakazení v kontakte, a izoláciu celého sektoru mesta od jeho ostatných častí.

Tri nové prípady hlásili v stredu aj mestá Šanghaj a Kuang-tung.

Jeden prípad zaznamenali v Pekingu.

Trump opäť konšpiruje

Spojené štáty v noci na stredu oznámili, že za posledných 24 hodín zaznamenali 1592 nových úmrtí na koronavírus, čo je najvyššia denná bilancia úmrtí za posledného dva a pol mesiaca.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite