Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Najviac nakazených pribúda v USA a Brazílii, spolu zaznamenali viac ako 5,5 milióna prípadov

.redakcia .svet

Spojené štáty vo štvrtok opäť zaznamenali rekordný denný prírastok v počet prípadov nákazy novým koronavírusom. Za posledných 24 hodín tam totiž pribudlo 68 428 nových prípadov infekcie. S odvolaním sa na najnovšie údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa o tom informovala agentúra AFP.

Najviac nakazených pribúda v USA a Brazílii, spolu zaznamenali viac ako 5,5 milióna prípadov Jae C. Hong/AP/SITA

za posledných 24 hodín (do piatka 02.30 h SELČ) pribudlo v USA v súvislosti s koronavírusom aj 974 nových úmrtí, uvádza zmienená prestížna univerzita so sídlom v Baltimore. Celkovo tak v Spojených štátoch od začiatku pandémie zaznamenali už 3 560 364 prípadov nákazy a 138 201 súvisiacich úmrtí. 

Spojené štáty sú krajinou, ktorú pandémia postihla najviac na svete, a to v počte infikovaných i obetí na životoch. V ostaných týždňoch sa tam opätovne výrazne zvyšuje počet nakazených, a to obzvlášť v štátoch na juhu a západe USA, ktoré priskoro uvoľnili epidemiologické opatrenia, píše AFP. 

Epicentrom nákazy je momentálne štát Florida, z ktorého vo štvrtok hlásili 156 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus vyvoláva, a tiež takmer 14 000 nových prípadov nákazy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite