Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Britská kráľovná pasuje za rytiera storočného vojnového veterána, ktorý pomáhal počas pandémie COVID-19

.redakcia .svet

Britská kráľovná Alžbeta II. pasuje v piatok za rytiera veterána druhej svetovej vojny Toma Moora, ktorý sa nedávno stal celosvetovo známym, keď počas epidémie infekčnej choroby COVID-19 vyzbieral pre britských zdravotníkov vyše 32 miliónov libier (viac ako 36 miliónov eur).

Britská kráľovná pasuje za rytiera storočného vojnového veterána, ktorý pomáhal počas pandémie COVID-19 Joe Giddens/AP/SITA Kapitánova rodina si myslela, že sa mu možno podarí vyzbierať 1000 libier, darcovia na jeho výzvu reagovali darmi v celkovej hodnote viac ako 32 miliónov libier.

podľa agentúry Reuters to v stredu oznámil Buckinghamský palác. 

Veterán druhej svetovej vojny v hodnosti kapitána Tom Moore sa rozhodol prijať a splniť výzvu, vďaka ktorej vyzbieral pre britský zdravotnícky personál v prvej línii milióny libier. 

Cieľom výzvy bolo, aby do dňa svojich 100. narodenín stokrát prešiel svoju 25 metrov dlhú záhradu s pomocou chodúľky, ktorou sa podopiera pri chôdzi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite