Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci Európskeho parlamentu sa vyslovili za vytvorenie európskej zdravotnej únie

.redakcia .svet

Uznesenie EP požaduje rýchle vytvorenie európskeho mechanizmu reakcie v oblasti zdravia, ktorý by reagoval na všetky typy zdravotných kríz prostredníctvom lepšej koordinácie a riadenia strategickej rezervy liekov a lekárskeho vybavenia.

Poslanci Európskeho parlamentu sa vyslovili za vytvorenie európskej zdravotnej únie SITA/Branislav Bibel

poslanci Európskeho parlamentu (EP) v piatok v Bruseli zdôraznili potrebu poučiť sa z koronakrízy a zapojiť sa do oveľa silnejšej spolupráce v oblasti zdravia s cieľom vytvoriť stratégiu pre európsku zdravotnú úniu. Poslanci schválili aj dočasnú výnimku z určitých pravidiel pre klinické skúšky. Cieľom je urýchliť vývoj, schvaľovanie a sprístupnenie bezpečných vakcín proti COVID-19.

Za uznesenie o budúcej stratégii EÚ v oblasti verejného zdravia sa vyslovilo 526 poslancov, 105 hlasovalo proti a 50 sa zdržalo hlasovania. Dočasné výnimky pre klinické skúšky prostredníctvom naliehavého postupu odobrilo 505 zákonodarcov, 67 bolo proti a 109 sa zdržalo hlasovania.

EP prvým uznesením stanovil zásady budúcej stratégie EÚ v oblasti verejného zdravia po období nákazy COVID-19.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite