Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eiffelova veža v Paríži sa opäť otvorí, v Španielsku ostanú rúška povinné až do úplnej porážky koronavírusu

.redakcia .svet

Francúzske úrady 25. júna znovu otvoria parížsku Eiffelovu vežu, ktorá bola pre verejnosť zatvorená v dôsledku pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Nosenie rúšok bude v Španielsku povinné až dovtedy, kým nebude pandémia nového koronavírusu úplne porazená.

Eiffelova veža v Paríži sa opäť otvorí, v Španielsku ostanú rúška povinné až do úplnej porážky koronavírusu Michel Euler/AP/SITA 25. máj 2020 Paríž, Francúzsko: Ľudia oddychujú v blízkosti Eiffelovej veže počas postupného uvoľňovania opatrení zavedených na zabránenie šírenia pandémie koronavírusu.

jedna z najväčších parížskych atrakcií bola zatvorená najdlhšie od čias druhej svetovej vojny a bude ju môcť navštíviť len obmedzený počet ľudí. Všetci návštevníci starší ako 11 rokov budú musieť mať povinne prekryté dýchacie cesty. 

V dôsledku koronakrízy je Eiffelova veža zatvorená od 13. marca. Vo Francúzsku zomrelo doposiaľ viac ako 29 000 ľudí, ktorí mali pozitívny test na ochorenie COVID-19.

V Španielsku sa už tiež život pomaly vracia do normálu. Tvárové rúška ale ostanú aj naďalej bežnou súčasťou každodenného odevu Španielov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite