Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump odloží summit G7, Čína chýba medzi pozvanými

.redakcia .svet

Americký prezident Donald Trump odloží júnový summit skupiny G7 a pozve naň aj ďalšie krajiny. Toto zoskupenie združujúce ekonomicky najvyspelejšie štáty už podľa Trumpa neodráža skutočnú situáciu vo svete.

Trump odloží summit G7, Čína chýba medzi pozvanými Handout/Getty Images

„nemyslím si, že by G7 skutočne odrážala to, čo sa deje vo svete, je to veľmi zastaraná skupina krajín," povedal šéf Bieleho domu novinárom na palube prezidentského špeciálu Air Force One, ktorým sa viezol z Floridy do Washingtonu. Summit G7 by sa mal podľa Trumpa namiesto júna konať až na jeseň, a to aj za účasti viacerých ďalších krajín. Konkrétne v tejto súvislosti spomenul Rusko, Južnú Kóreu, Indiu a Austráliu.  

Rusko rozhodne o svojej účasti na summite G7 až po objasnení detailov tejto iniciatívy, s ktorou prišiel americký prezident Donald Trump. Podľa agentúry Interfax to v nedeľu vyhlásil Konstantin Kosačev, ktorý je predsedom zahraničného výboru Rady federácie, hornej komory ruského parlamentu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite