Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Talianska polícia odhalila veľké podvody 'Ndranghety, týkajú sa aj eurofondov

.redakcia .svet

Talianska polícia vo štvrtok oznámila, že rozložila veľkú organizovanú sieť, zapletenú do tendrov na verejné práce za vyše 100 miliónov eur, súčasťou tejto sumy boli fondy Európskej únie. Správu priniesla tlačová agentúra AFP.

Talianska polícia odhalila veľké podvody 'Ndranghety, týkajú sa aj eurofondov Luca Bruno/AP/SITA

operácia s krycím názvom „Nábrežie“ bola zameraná proti mocnej juhotalianskej mafii 'Ndrangheta, konkrétne proti 63 ľuďom. Medzi nimi zistili aj 11 verejných predstaviteľov, uviedla vo vyhlásení finančná polícia v meste Reggio di Calabria v juhotalianskom regióne Kalábria.

Medzi obvineniami je podvod pri verejnom obstarávaní, zneužívanie úradu a úplatkárstvo.

„Cieľom zločineckej siete bolo zaistiť kontrolu nad celým systémom verejných obstarávaní, vyhlásených kalábrijskými úradmi,“ uvádzalo sa vo vyhlásení.

Štrnásť osôb umiestnili do domáceho väzenia. Polícia zhabala aj finančný majetok 45 podozrivých a tiež majetok 36 spoločností, ktoré mali sídlo nielen na juhu krajiny, ale tiež v oblasti Ríma a v Toskánsku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite