Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína chce sprísniť bezpečnostné opatrenia v Hongkongu, prodemokratické protesty zrejme zosilnejú

.redakcia .svet

Návrh nového zákona na sprísnenie bezpečnostných opatrení v Hongkongu predložili v piatok na schválenie v čínskom parlamente, oznámili tamojšie štátne médiá. Predpokladá sa, že tento krok vyvolá v poloautonómnej metropole ďalšie protesty.

Čína chce sprísniť bezpečnostné opatrenia v Hongkongu, prodemokratické protesty zrejme zosilnejú Kin Cheung/AP/SITA 22. máj 2020 Hongkong, Čína: Polícia sa stavia do cesty predstaviteľom Demokratickej strany smerujúcich k budove zastupiteľstva centrálnej čínskej vlády v Hongkongu.

návrh, ktorý už odsúdili Spojené štáty aj hongkonskí prodemokratickí aktivisti ako útok na slobodu obyvateľov Hongkongu, bol predložený počas otváracieho dňa týždňového zasadania Celočínskeho zhromaždenia ľudových zástupcov, ktorý pôsobí ako jednokomorový čínsky parlament.

Hovorca parlamentu Čang Jie-suej vo štvrtok neskoro večer bez uvedenia detailov vyhlásil, že snemovňa zváži návrh na bezpečnostnú legislatívu v Hongkongu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite