Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Podľa WHO sa v Afrike počas budúceho roka nakazí koronavírusom štvrť miliardy ľudí

.redakcia .svet

V Afrike sa počas nasledujúceho roka nakazí novým koronavírusom takmer štvrť miliardy ľudí. Úmrtí a vážnych prípadov ochorenia však bude na počet obyvateľov menej než v Európe a USA, uvádza sa v prognóze Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), o ktorej v piatok informoval denník The Guardian.

Podľa WHO sa v Afrike počas budúceho roka nakazí koronavírusom štvrť miliardy ľudí Themba Hadebe/AP/SITA 7. máj 2020 Johannesburg, Juhoafrická republika: Zdravotník meria teplotu pracovníkovi metra počas masívnej celoštátnej kampane a testovania s cieľom zistiť rozsah nákazy koronavírusom.

model WHO uvádza, že v 47 afrických krajinách bude tempo šírenia vírusu pomalšie než v iných častiach sveta. Pandémia v Afrike by si podľa modelu mohla počas nasledujúceho roka vyžiadať až 190 000 životov. 

Šírenie vírusu by napriek relatívne nižším číslam mohlo mať „obrovský negatívny vplyv“ na zdravotnícke systémy afrických krajín. Model predpokladá, že počas prvého roka pandémie by sa na tomto kontinente mohol nakaziť jeden zo štyroch obyvateľov, čo predstavuje zhruba 22 percent obyvateľstva Afriky.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite