Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pápež ocenil prácu zdravotných sestier, svetových lídrov vyzval na posilnenie zdravotných systémov

.redakcia .svet

Pápež František v utorok, na Medzinárodný deň zdravotných sestier, ocenil prácu týchto žien po celom svete. Uviedol, že kríza s koronavírusom ukázala, aká životne dôležitá je ich služba. Zároveň apeloval na vlády, aby do zdravotnej starostlivosti investovali viac.

Pápež ocenil prácu zdravotných sestier, svetových lídrov vyzval na posilnenie zdravotných systémov Alessandra Tarantino/AP/SITA

„Každý deň sme svedkami odvahy a obetavosti pracovníkov v zdravotníctve. A predovšetkým zdravotných sestier, ktoré profesionálne, so sebaobetovaním, zmyslom pre zodpovednosť a s láskou k blížnemu pomáhajú ľuďom postihnutým koronavírusom, a to až do takej miery, že ohrozujú vlastné zdravie,“ povedal František v osobitnom posolstve na Medzinárodný deň zdravotných sestier.

Pápež zdôraznil, že pandémia pomohla znovu svetu odhaliť zásadnú úlohu zdravotných sestier v zdravotnej starostlivosti, a dodal, že si zaslúžia plnohodnotné ocenenie a zlepšenie pracovných podmienok.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite