Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deti v New Yorku postihuje neznáma choroba, väčšina z nich má v krvi protilátky proti koronavírusu

.redakcia .svet

U detí v New Yorku čoraz častejšie diagnostikujú záhadnú chorobu, ktorej príznakmi sú bolesti žalúdka, vyrážky a pretrvávajúca horúčka. Väčšina z nich mala pritom vo svojej krvi protilátky proti novému koronavírusu, uviedla v nedeľu nemecká spravodajská televízia n-tv.

Deti v New Yorku postihuje neznáma choroba, väčšina z nich má v krvi protilátky proti koronavírusu Mark Lennihan/AP/SITA

starosta New Yorku Bill de Blasio informoval, že v meste už bolo zistených 38 prípadov, pri ktorých sú rôzne časti tela postihnuté zápalovými procesmi, u deviatich pacientov je podozrenie na toto ochorenie.

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo neskôr doplnil, že na jeho území sa preveruje 85 možných prípadov tejto choroby. Medzi príznakmi uviedol aj zvracanie.

Do súvislosti so spomínaným ochorením sa podľa Cuoma dávajú tri úmrtia v štáte New York. Ide o päťročného chlapca, žiaka základnej školy a mladistvého, ktorí podľa dostupných informácií netrpeli inými chorobami.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite