Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z okien vypadli traja ruskí lekári. Kritizovali šéfov nemocníc počas pandémie

.redakcia .svet

Za posledné dva týždne vypadli v Rusku za nevyjasnených okolností z nemocničného okna traja zdravotníci – dve lekárky prišli o život a ďalší lekár je vo vážnom stave hospitalizovaný.

Z okien vypadli traja ruskí lekári. Kritizovali šéfov nemocníc počas pandémie AP Photo/Dmitri Lovetsky

incidenty, o ktorých informovala spravodajská stanica CNN, vyvolali vášnivé diskusie v ruských médiách, ako aj na sociálnych sieťach.

Alexander Šulepov, lekár v meste Voronež, je vo vážnom stave po tom, čo v sobotu vypadol z okna na druhom poschodí miestnej nemocnice, kde sa liečil po tom, ako boli uňho zistené pozitívne výsledky testov na nový koronavírus.

Do nemocnice ho prijali 22. apríla – v ten istý deň, keď spoločne so svojím kolegom Alexandrom Kosjakinom zverejnili na internete video, v ktorom tvrdí, že ho predstavitelia nemocnice nútili pracovať aj po tom, čo sa uňho potvrdila nákaza koronavírusom. Kosjakin predtým na sociálnych sieťach kritizoval nedostatok ochranných odevov v nemocniciach, na čo ho následne vypočúvala polícia za to, že údajne šíril nepravdivé informácie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite