Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Severná Kórea popiera šírenie koronavírusu

.redakcia .svet

Severokórejské úrady už v marci informovali občanov, že sa v krajine šíri nový koronavírus. Režim v Pchjongjangu pritom zatiaľ oficiálne nepotvrdili jediný prípad nákazy, uviedlo Rádio Slobodná Ázia s odvolaním sa na dva zdroje z KĽDR.

Severná Kórea popiera šírenie koronavírusu Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

citované zdroje uviedli, že už koncom marca severokórejské úrady zorganizovali prednášky s povinnou účasťou, prostredníctvom ktorých vzdelávali občanov, ako sa chrániť počas pandémie nového koronavírusu. Na prednáškach sa hovorilo o troch potvrdených prípadoch nákazy v KĽDR a o troch konkrétnych regiónoch, kde sa infekcia šíri.

Takéto podujatia sa podľa zdrojov RFA konali v každej inštitúcii a na lokálnych zhromaždeniach občanov. Pchjongjang pritom smerom do zahraničia stále tvrdí, že nezaznamenal ešte nijaký prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý sa rozšíril už vo všetkých okolitých krajinách.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite