Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Likvidácia ohnísk v okolí Černobyľa pokračuje, dym zavialo aj do Kyjeva

.redakcia .svet

V uzavretej zóne okolo bývalej jadrovej elektrárne v Černobyli pokračuje v piatok likvidácia a monitorovanie ohnísk tlenia po lesnom požiari, ktorý tam vypukol začiatkom apríla. Bol uhasený, ale vo štvrtok sa znova rozhorel. Hasilo ho 1000 požiarnikov za pomoci vyše 100 kusov hasičskej techniky.

Likvidácia ohnísk v okolí Černobyľa pokračuje, dym zavialo aj do Kyjeva Yaroslav Yemelianenko/AP/SITA Lesný požiar v uzavretej zóne okolo bývalej jadrovej elektrárne vypukol prvýkrát začiatkom apríla, polícia už zadržala údajných podpaľačov.

podľa agentúry Ukrinform o tom v piatok informovala ukrajinská Štátna služba pre mimoriadne situácie.

Obyvatelia Kyjeva a priľahlého regiónu sa od štvrtka sťažujú na znečistenie ovzdušia, a to i v dôsledku prachových vírov. Vo vzduchu však zaregistrovali aj zvyšky horenia z uzavretej zóny okolo Černobyľa, preto úrady požiadali obyvateľov mesta a okolia, aby neotvárali okná a obmedzili pohyb mimo domova.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite