Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Grécky utečenecký tábor je v karanténe, nakazilo sa najmenej 20 jeho obyvateľov

.redakcia .svet

Grécke úrady vo štvrtok hermeticky uzavreli utečenecký tábor ležiaci severne od Atén, v ktorom sa potvrdilo 20 prípadov nákazy novým koronavírusom.

Grécky utečenecký tábor je v karanténe, nakazilo sa najmenej 20 jeho obyvateľov Panagiotis Balaskas/AP/SITA Jeden z najznámejších gréckych utečeneckých táborov je tábor Moria na ostrove Lesbos. Na ostrovoch v Egejskom mori sa koronavírus zatiaľ nepotvrdil.

tábor Ritsona bude nasledovných 14 dní v karanténe a nikomu počas tejto doby nebude povolené opustiť ho či prichádzať doň, oznámilo vo štvrtok grécke ministerstvo pre migráciu.

Agentúra AP pripomenula, že tábor je za normálnych okolností otvorený a jeho obyvatelia z neho môžu hocikedy odchádzať či vstupovať doň. 

Začiatkom týždňa sa však zistilo, že koronavírus má jedna z obyvateliek utečeneckého tábora, ktorá prišla do nemocnice v Aténach porodiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite