Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus na Slovensku a vo svete: Potvrdili u nás ďalšie tri prípady nákazy, vyhlásili mimoriadnu situáciu

.martina Bednárová .svet

Na Slovensku už evidujú desať nakazených pacientov koronavírusom. V Česku stúpol počet nakazených na 63. Prinášame vám aktuálne informácie o koronavíruse na Slovensku aj vo svete.

Koronavírus na Slovensku a vo svete: Potvrdili u nás ďalšie tri prípady nákazy, vyhlásili mimoriadnu situáciu AP Photo/Hadi Mizban

situáciu ohľadom koronavírusu a jeho šírenie na Slovensku aj v zahraničí sledujeme minútu po minúte:

  • aktuálne je na Slovensku 10 nakazených
  • v karenaténe je u nás okolo 100 osôb
  • vláda zvažuje, že nariadi zatvoriť všetky školy
  • Maďarsko vyhlásilo stav núdze
  • v Česku zaznamenali rekordný nárast počtu nakazených
  • svetová organizácia WHO vyhlásia stav nákazy koronavírusom za pandemický
  • premiér vyhlási mimoriadnu situáciu

19:37 Štát zatiaľ nevie, či a ako podnikateľom v čase koronavírusu pomôže. Predseda Združenia mladých podnikateľov Slovenska Ján Solík hovorí, že preregulovanosť a malá pružnosť v pracovnom práve mnohým podnikateľom v čase opatrení proti nákaze zväzuje ruky.

19:13 Počet osôb nakazených koronavírusom SARS-CoV-2 sa v Taliansku v stredu zvýšil o 2066 z 8514 na 10 590. Ide o najvyšší denný nárast v počte nakazených osôb od 20. februára, keď v krajine vypukla epidémia. 

Počet úmrtí sa zvýšil na 827 po tom, čo v dôsledku ochorenia COVID-19 zomrelo za 24 hodín ďalších 196 ľudí, oznámila talianska civilná ochrana v Ríme.

Šéf civilnej ochrany Angelo Borrelli výrazný nárast počtu nakazených zdôvodnil podľa agentúry DPA tým, že aktuálna bilancia zahŕňa aj niektoré chýbajúce údaje z utorka.

Počet vyliečených pacientov sa zvýšil o 41 na 1045. Väčšina obetí mala podľa predstaviteľov civilnej ochrany viac než 70 rokov. V nemocniciach je hospitalizovaných celkovo 5838 osôb, z toho 1028 je na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

18:13 Primátor hlavného mesta o aktuálnej situácii.

18:08 Prvú obeť nového koronavírusu SARS-CoV-2 ohlásilo v stredu Švédsko. Ide o prvé úmrtie v dôsledku koronavírusu v Škandinávii.

Ochoreniu COVID-19 podľahol starší človek s inými zdravotnými problémami, ktorý bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti univerzitnej nemocnice v meste Huddinge ležiacom neďaleko Štokholmu.

Vek ani pohlavie pacienta zverejnené neboli.

17:41 Šéf Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus v stredu vyhlásil, že ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, "možno charakterizovať ako pandémiu".

17:00 Asociácia nemocníc Slovenska, Slovenská komora zubných lekárov, ale aj Slovenská lekárnická komora sa sťažujú na nedostatok ochranných pomôcok. Tie podľa ANS v súvislosti s novým koronavírusom mali byť už dávno zabezpečené. SLeK hovorí o tom, že situácia vo verejných lekárňach môže byť čoskoro kritická.

16:00 Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom sa v Británii za posledných 24 hodín zvýšil o 83 a stúpol tak na celkových 456. Ide o doposiaľ najvyšší denný nárast počtu infikovaných v Británii.

V Anglicku, Walese, Škótsku a Severnom Írsku už na koronavírus zomrelo šesť ľudí.

Dvaja britskí občania na ochorenie Covid-19 spôsobené koronavírusom zomreli v zahraničí. Na Bali ochoreniu podľahla 53-ročná žena, ktorá mala cukrovku a trpela tiež ochorením pľúc. Ďalšia osoba z Británie zomrela na koronavírus v Japonsku.

15:39 Na Slovensku bolo doposiaľ urobených 624 testov na koronavírus, pozitívnych zostáva desať.

14:56 Banskobystrický kraj zatvára stredné školy a vyzýva hlavného hygienika a vládu k razantnejším riešeniam a opatreniam na zastavenie šírenia koronavírusu. Školy budú zatvorené od štvrtka na päť dní.

14:51 V Bánovciach nad Bebravou rozbehli výrobu rúšok, ktoré plánuje odkupovať aj štát.

Pracovníčky výroby ukladajú ochranné rúška vyrobené v textilnej spoločnosti Zornica, ktoré spoločnosť začala vyrábať v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku.SITA/Tomáš SomrPracovníčky výroby ukladajú ochranné rúška vyrobené v textilnej spoločnosti Zornica, ktoré spoločnosť začala vyrábať v súvislosti s výskytom nového koronavírusu na Slovensku.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite