Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taliansko kvôli koronavírusu uzavrelo jedenásť obcí, úrady vyzývajú na pokoj

.redakcia .svet

Taliansko hlásilo v pondelok siedme úmrtie na nový koronavírus. Úrady uzatvárajú verejné podujatia, futbalové zápasy Serie A sa budú hrať pred prázdnymi tribúnami, zrušené sú predstavenia v milánskej opere La Scala a obmedzenia sa dotknú aj Milánskeho týždňa módy. Predstavitelia krajiny ale vyzývajú na pokoj.

Taliansko kvôli koronavírusu uzavrelo jedenásť obcí, úrady vyzývajú na pokoj Claudio Furlan/AP/SITA

momentálny počet potvrdených nakazených v Taliansku je podľa oficiálnych údajov 229. Potvrdil to v pondelok večer na tlačovej konferencii šéf civilnej ochrany Angelo Borelli. Tento počet je najvyšší v Európe. Podľa názoru Borelliho tieto údaje z Talianska a zo sveta nenaznačujú blížiacu sa pandémiu

K predchádzajúcemu celkovému počtu infikovaných z pondelka rána tak pribudlo iba desať nových prípadov, čo je oveľa pomalšie tempo šírenia než v predchádzajúcich niekoľkých dňoch. 

Šesť mŕtvych bolo zo severotalianskeho regiónu Lombardsko, kde úrady izolovali viacero obcí a zaviedli aj bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu vírusu. Premiér Giuseppe Conte vyhlásil, že obyvateľov čaká niekoľkotýždňová izolácia.

Aktuálne je uzavretých jedenásť obcí či menších miest – desať v Lombardsku a jedno v severovýchodnom regióne Benátsko.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite