Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Streľba v nemeckom meste Hanau. O život prišlo najmenej desať ľudí

.redakcia .svet

V stredu neskoro večer sa v Hanau strieľalo v dvoch baroch s vodnými fajkami. Streľba si vyžiadala najmenej osem obetí, ďalších päť ľudí je vážne zranených. Podozrivého zo streľby našli vo štvrtok mŕtveho vo vlastnom byte a vedľa neho sa nachádzalo ďalšie mŕtve telo.

Streľba v nemeckom meste Hanau. O život prišlo najmenej desať ľudí zdroj:twitter/AJ+ K streľbe došlo na dvoch miestach v stredu po 22.00 večer.

podozrivého zo streľby našli vo štvrtok okolo piatej ráno mŕtveho vo vlastnom byte. Jednotka špeciálnej polície našla na tom istom mieste ešte ďalšie telo. Podľa The Guardian je ďalšou mŕtvou osobou 72-ročná matka útočníka, ktorú zastrelil krátko predtým, ako spáchal samovraždu.

Strelec bol políciou identifikovaný ako 43-ročný Tobias R., bol športovým strelcom a legálne vlastnil zbraň. Úrady ho pred útokom neevidovali a nebol ani považovaný za osobu s nenávistnými názormi voči cudzincom.

Polícia dodala, že v súčasnosti nič nenasvedčuje tomu, že by boli v tomto prípade aj ďalší páchatelia. Skutok vyšetruje ako teroristický útok a podľa úradov existujú dôkazy, že strelec bol krajne pravicovým extrémistom, píše BBC.

streľba mala xenofóbny motív

V oboch baroch, v ktorých došlo k streľbe, sa sústreďovali najmä kurdskí zákazníci a medzi obeťami sú aj tureckí občania. Informoval o tom Ibahim Kalin, hovorca tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite