Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Europarlamente odhalili sochu na pamiatku Kuciaka, Kušnírovej a Galiziovej

.redakcia .svet

Pamiatke zavraždeného Kuciaka a novinárky Daphne Caruanovej-Galiziovej z Malty, ako aj Kuciakovej snúbenici Martiny Kušnírovej, bolo venované podujatie s názvom Nesmrteľná pravda.

V Europarlamente odhalili sochu na pamiatku Kuciaka, Kušnírovej a Galiziovej Twitter/David Casa

predstavené umelecké dielo s nápisom Immortal Truth, ktorého autorom je slovenský študent architektúry Martin Mjartan, zostane v priestoroch EP ako spomienka na zavraždených novinárov. Socha bude týždeň zdobiť hlavné výstavisko na treťom poschodí a potom by mala byť presunutá do priestorov, ktoré využívajú novinári.

Na podujatí, ktoré pripravili slovenská europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) z frakcie Európskych reformistov a konzervatívcov a maltský poslanec David Casa zo skupiny Európskych ľudovcov, sa zúčastnili podpredsedníčka Európskej komisie Věra Jourová, podpredsedníčka EP Mairead McGuinnessová, ako aj viacerí europoslanci a zástupcovia médií.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite