Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko prispeje na pomoc Albánsku 250 000 eur

.redakcia .svet

Albánsko bude mať problémy, ak sa na darcovskej konferencii v Bruseli nevyzbiera aspoň 400 miliónov eur. Uviedol v pondelok albánsky premiér Edi Rama, ešte pred otvorením donorskej konferencie, ktorú na znak solidarity s krajinou, ktorú vlani postihlo zemetrasenie pripravila Európska komisia (EK).

Slovensko prispeje na pomoc Albánsku 250 000 eur Hektor Pustina/AP/SITA

albánsko, jedna z najchudobnejších európskych krajín, zasiahlo minulý rok v novembri zemetrasenie s magnitúdou 6,4. Podľa oficiálnych údajov o život prišlo 51 ľudí, 17 000 osôb zostalo bez strechy nad hlavou a materiálne škody sa vyšplhali na sumu vyše jednej miliardy eur, pričom škody súvisiace so spomalením hospodárskeho rastu krajiny sa ešte len odhadujú.

Slovensko ako jeden z účastníkov konferencie „Spoločne za Albánsko“ sa rozhodlo prispieť sumou vo výške 250 000 eur. V Bruseli to uviedol minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák.

Šéf slovenskej diplomacie pripomenul, že Albánsko vlani postihli prírodné katastrofy najskôr v podobe záplav a potom v novembri prišlo aj zemetrasenie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite