Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Británii potvrdili prvé dva prípady nakazenia koronavírusom

.redakcia .svet

Ide o prvé dva potvrdené prípady v tejto krajine, odkedy sa smrtiaci vírus začal šíriť v Číne.

V Británii potvrdili prvé dva prípady nakazenia koronavírusom AP Photo/Gemunu Amarasinghe Šíreniu vírusu zatiaľ nezabránili ani zatvorené letiská a MHD v niektorých čínskych mestách.

môžeme potvrdiť, že dvoch pacientov v Anglicku, ktorí sú členmi jednej rodiny, testovali pozitívne na koronavírus,“ uviedol Chris Whitty, hlavný zdravotnícky predstaviteľ pre Anglicko. Dodal, že pacienti sú v „špeciálnej starostlivosti“.

Lietadlo najaté Britániou, aby z čínskeho epicentra nákazy evakuovalo svojich občanov a iných cudzích štátnych príslušníkov, odletelo v piatok z mesta Wu-chan so 110 osobami na palube. Je v ňom 83 Britov a 27 cudzincov. Pristáť by malo popoludní na leteckej základni v strednom Anglicku a potom poletí do Španielska, kde vystúpia zvyšní obyvatelia z krajín EÚ. 

Britských občanov evakuovaných zo stredočínskeho Wu-chanu, ktoré je centrom epidémie smrtiaceho vírusu, izolujú na dva týždne a dostanú „všetku potrebnú lekársku starostlivosť“. V stredu to oznámil britský minister zdravotníctva Matt Hancock.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite