Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump navrhol vznik palestínskeho štátu, Hamas je proti

.redakcia .svet

Americký prezident Donald Trump predstavil svoj mierový plán pre Blízky východ. Jeho súčasťou je vznik palestínskeho štátu a podmienka pre Palestínčanov uznať Izrael ako židovský štát. Palestínsky Hamas tento plán odmietol.

Trump navrhol vznik palestínskeho štátu, Hamas je proti Alex Brandon/AP/SITA 28. január 2020 Biely dom, Washington D.C., USA: Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (vpravo) rozpráva počas spoločnej tlačovej konferencie, na ktorej americký prezident Donald Trump predstavil svoj plán na riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu.

americký prezident Donald Trump v utorok predstavil svoj dlhoočakávaný mierový plán pre Blízky východ, ktorý má vyriešiť spor medzi Izraelom a Palestínou. Jeho súčasťou je prísľub zachovať Jeruzalem ako nerozdelené hlavné mesto Izraela. Plán predstavil na tlačovej konferencii v Bielom dome, ktorú odvysielala britská televízia BBC. 

„Nezvolili ma, aby som riešil malé veci alebo sa vyhýbal veľkým problémom,“ vyhlásil Trump počas svojho mediálneho vystúpenia. Po jeho boku stál izraelský premiér Benjaminom Netanjahu, predstavitelia Palestíny chýbali. Trump o svojom návrhu povedal, že môže byť pre Palestínčanov poslednou možnosťou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite