Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína pre šíriaci sa koronavírus uzavtvorí niekoľkomiliónové mesto

.redakcia .svet

Čína uzatvorí 11-miliónové mesto Wu-chan – epicentrum výskytu nového koronavírusu, na ktorý doposiaľ zomrelo už 17 ľudí a takmer 600 sa nakazilo.

Čína pre šíriaci sa koronavírus uzavtvorí niekoľkomiliónové mesto AP Photo/Ahmad Ibrahim Počet nakazených koronavírusom stúpa.

zdravotníci sa obávajú, že nákaza sa bude šíriť čoraz rýchlejšie vzhľadom na to, že stovky miliónov Číňanov sa presúvajú domov na oslavy lunárneho nového roku, ktorý sa začnú v sobotu.

Miestna samospráva vo Wu-chane uviedla, že zastaví dopravu na všetkých sieťach mestskej dopravy, a vo štvrtok od 10.00 h miestneho času (03.00 h SEČ) sú zastavené aj lety z mesta.

Čínske médiá odvysielali zábery, na ktorých je vidieť jeden z najvyťaženejších dopravných uzlov v meste, vlakovú stanicu Chan-kchou – takmer opustenú s uzavretými alebo zatarasenými vstupnými bránami.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite