Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin predložil Štátnej dume návrh zákona o zmenách ústavy

.redakcia .svet

Ruský prezident Vladimir Putin predložil Štátnej dume, dolnej komore ruského parlamentu, na posúdenie návrh zákona o zmenách ústavy. S odvolaním sa na pondelkové vyhlásenie hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova o tom informovali agentúry TASS a Interfax.

Putin predložil Štátnej dume návrh zákona o zmenách ústavy Mikhail Klimentyev/AP/SITA 20. január 2020 Moskva, Rusko: Ruský prezident Vladimír Putin (vpravo) a nový ruský premiér Michail Mišustin.

„Zástupcami ruského prezidenta pri posudzovaní predmetného zákona v Štátnej dume budú spolupredsedovia ústavnej komisie Andrej Klišas, Pavel Krašeninnikov a Talija Chabrijevová,“ spresnil Peskov.

S návrhom, aby v ruskej ústave došlo k zmenám, prišiel Putin ešte minulú stredu v prejave k poslancom Federálneho zhromaždenia.

Prezident síce navrhol posilnenie právomocí parlamentu, ale vo svojom prejave súčasne vyjadril presvedčenie, že Rusko by malo zostať silnou prezidentskou republikou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite